Thursday, July 05, 2007

Ziarah Bumi di Bawah Bayu,21- 26 Jun 2007

Alhamdulillah,bersama sebilangan exco PKPIM pusat dapat berkunjung ke Kota Kinabalu, Sabah pada 21- 26 Jun 2007. Sempena dengan ziarah ini, dapat banyak pengalaman dan kenangan manis. Antara progam sepanjang di Sabah ialah, memberi ceramah dan rakan PKPIM membantu sebagai fasilitator dalam program Kem 'Aqal Budi. Kem ini menggunakan modul pandangan Hidup Islami dan Pengalaman Kehadiran Islam di Tanah Melayu ini. Kelompok sasaran ialah pelajar tingkatan enam, seramai 100 orang.

Kemudian, sempat juga bermain badminton, aktiviti riadah yang santai. Kemudian ziarah Univ. Malaysia Sabah. Satu- satunya univ. di Malaysia yang mempunyai pantai sendiri. Pantai ini dijadikan tapak aktviti luar. Sangat cantik dan mendamaikan.

Berkesempatan mengadakan pertemuan dengan Persatuan Mahasiswa Islam UNITAR dan Siswazah Muda ABIM Sabah.Kemudian, diraikan dalam Makan Malam bersama ABIM Sabah dan Majlis Belia Sabah.

Kesimpulannya,sebuah perjalanan da'wah yang mengharapkan reda Allah Ta'ala...(Kedamaian dan kejernihan laut di Sabah sangat cantik, mendamaikan minda dan jiwa..)


(Bergambar di mercu tanda Univ. Malaysia Sabah)


(Mencari damai abadi...)

No comments: